Banden Service

image 01

De rijprestaties en veiligheid van jouw auto zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke rijder vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Wij staat klaar met het beste advies!


Sneeuwbal garage: JOUW bandenspecialist.

Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Wij hebben een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke auto en voor elke gebruikerswens hebben wij het hele jaar door de passende band in huis óf snel besteld.

Bandentips Top 5

image 02
  • Controleer regelmatig de bandenspanning
  • Meet de profieldiepte. Hierbij is het advies om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
  • Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
  • Check geregeld de banden op beschadigingen.
  • Controleer regelmatig de reserveband.
Kunt u deze controle's niet zelf, rij dan bij ons lang dan doen wij dat voor u.

Winterbanden

Hoe betrouwbaar jouw auto ook is, op een nat, glad of besneeuwd wegdek kan ook jij de controle over het voertuig verliezen. Verkeerde banden zijn vaak de oorzaak. Met de juiste banden heeft je auto bij winters weer maximale grip, zodat jij en je medepassagiers zorgeloos de weg op kunnen. Schaf tijdig winterbanden aan die optimaal, stabiel rijgedrag garanderen.

Voordelen van winterbanden:
  • Al vanaf 7°C betere prestaties - Winterbanden presteren vanaf 7°C en kouder aantoonbaar beter dan zomerbanden.
  • Grip, comfort en kortere remweg - Door het speciale materiaal en profiel bieden winterbanden bij sneeuw en gladheid méér grip, betere wegligging en een kortere remweg.
  • Voorkom boetes - Je voorkomt met winterbanden boetes of een verhoogde kans op aansprakelijkheid bij ongevallen: in veel landen - o.a. Duitsland - zijn ze namelijk verplicht tijdens het winterseizoen.
image 02

Kies op tijd voor winterbanden .

In het winterseizoen hebben de weersomstandigheden meer invloed op je rijgedrag. Winterbanden zorgen bij koud weer, regen en sneeuw dankzij het specifieke profiel en hun rubbersamenstelling voor aanzienlijk meer grip dan zomerbanden. Al bij temperaturen onder 7 graden Celsius bewijzen winterbanden hun nut.

Bandenwissel én opslag: € 76,26 per seizoen.

Waar laat je jouw zomer- of winterbandenset als je die niet gebruikt? Het ‘bandenhotel’ van ons biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 76,26 krijg je één keer een wissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november 2013 - april 2014. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs.

Bedrijfs info

Afspraak maken:Via deze link kunt u een werkplaats afspraak maken.
Contact info: Voor contact gegevens, vragen of suggesties.
Route: Waar kunt u ons vinden hoe komt u bij ons.
Openingstijden Werkplaats:Ma. tot Do. van acht tot vijf uur.
Vrijdag van acht tot vier uur.
Zaterdag zijn we gesloten.